Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σπυράκι: πως να το ξηράνεις!

Γεια σας κορίτσια μου ,

Το ερώτημα μας είναι υπάρχει τρόπος να ξηράνεις ένα σπυράκι;Φυσικά και υπάρχει!Έχω ακούσει κατά καιρούς πολλά και έχω δοκιμάσει άλλα τόσα!θα σας πω λοιπόν μόνο αυτά με τα οποία είδα αποτέλεσμα.


  1. ασπιρίνη: η τοπική της χρήση θα σου μειώσει την κοκκινίλα και το πρηξιματάκι , λίωνεις μια ασπιρίνη με λίγο νεράκι (μέχρι να γίνει κρεμώδεις)και την απλώνεις στην περιοχή, περίμενε περίπου 5 λεπτάκια και ξεπλένεις με χλιαρό νερό.
  2. teα tree oil : με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ,έντονη μυρωδιά, μειώνει και αυτό τους ερεθισμούς. Το απλώνεις με μια μπατονέτα και το αφήνεις όλο το βράδυ στην περιοχή.Εγώ το βρίσκω στα body shop αλλά υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες.
  3. Aha: δηλαδή οξέα φρούτων, αν δεν έχεις ασπιρίνη ούτε tea tree λαδάκι είναι βράδυ και αύριο έχεις ραντεβού , ρίξε μια ματιά στις κρέμες σου και στις λοσιόν σου.Αν κάποια αναγράφει την λέξη aha σαν συστατικό επάνω βάλε λίγο από αυτήν τοπικά και θα σε βοηθήσει!

Εάν έχεις λίγα παραπάνω σπυράκια τα οποία εμφανίστηκαν πρόσφατα λόγω στρες ,κακής διατροφής κλπ όμως θες να κάνεις τον εβδομαδιαίο σου καθαρισμό θα πρέπει να προσέξεις να είναι ήπιας μορφής τα προϊόντα.
Αυτό συνέβει σε μένα και χρησιμοποίησα:


  1. apivita τζελ ήπιας απολέπισης με βερύκοκο
  2. apivita μάσκα για απαλό καθαρισμό με ροζ άργιλο 
  3. apivita μάσκα εντατικής ενυδάτωσης με αγγούρι 
 έμεινα ευχαριστημένη και τα ξαναπήρα, ήταν δροσερά και έκανα τον καθαρισμό μου χωρίς να επιβαρύνω την επιδερμίδα μου.
 
Φιλιά!!!

14 σχόλια:

  1. Επίσης εγώ ξέρω ότι βοηθάει η οδοντόκρεμα. Το έχω δοκιμάσει και η αλήθεια είναι ότι μειώνει την ερυθρότητα και αν το προλάβεις νωρίς στη διάρκεια της νύχτας το ξεραίνει αρκετά.

    Φιλάκια
    Chadlen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ έχω δοκιμάσει το tea tree oil μόνο, απ' όσα ανέφερες και με βοήθησε όντως πολύ... Τώρα πλέον όμως χρησιμοποιώ μόνο ότι μου προτείνει ο δερματολόγος, γιατί γενικά με έχει πιάσει μια φοβία με τα σπυράκια και το πρόσωπό μου!
    Το ποστ σου πάντως είναι πολύ καλά γραμμένο & κατατοπιστικό, για τις κοπέλες που δεν έχουν έντονο πρόβλημα πιστεύω θα βοηθήσει πολύ!
    Σε ευχαριστούμε πολύ, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστω για τα καλα σου λογια, το θεμα σπυρακια με αποσχολει πολυ τελευταια γιατι μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα ομως ξεκινησα να βγαζω κατα καιρους ορισμενα!φιλια

      Διαγραφή
  3. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα γιατί ευτυχώς σπάνια βγάζω σπυράκια!Αχρείαστο να είναι το ποστ σου!! :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο post Δώρα μου!
    Για τα ξαφνικά σπυράκια..χρησιμοποιώ το tea tree το οποίο αναφέρεις και είναι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα..
    Σίγουρα θα δοκιμάσω αυτά που προτείνεις :)

    Alexandra by beautydiarybyalexandra.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστω Αλεξάνδρα μου, θα χαρω να μου πεις πως σου φάνηκαν! φιλια

      Διαγραφή
  5. Εγω παλι Δωρακι..οταν εχω τετοιο προβλημα βαζω αλοιφη κορτιζονης η οποια ειναι αποτελεσματικη μπορω να πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω χρησιμοποιω οδοντοκρεμα η μια αντισηπτικη κρεμουλα απτο φαρμακειο ( cetavlon) που μου προτεινε μια αισθητικος. θα δοκιμασω και τις προτασεις σου ομως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατατοπιστικότατο ποστ! Βέβαια εγώ δεν τα πάω καλά με τις μάσκες της απιβίτα και δεν θα επεκταθώ. Αυτό που κάνω εγώ συνήθως και πετυχαίνει(δηλ εξαφανίζεται το σπυράκι αμέσως) είναι να το αφήσω να κάνει τον κύκλο του, και να μην το πειράξω.Αν το πειράξω, με πείραξε κι αυτό. Αυτή είναι η συμβουλή της μαμάς μου. χεχε.

    Φιλιά πολλά πολλά από missybou.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή